Slow Pilot plays Jeff Buckley - 25 years of grace: a live rockumentary

Het iconische album ‘Grace’ van Jeff Buckley bestaat 25 jaar. Toen de plaat in 1994 uitkwam kon niemand voorspellen dat ze tot op vandaag een generatie blijvend zou beïnvloeden.
Maar wie was Jeff Buckley? Waaruit haalde hij zijn inspiratie? Wat heeft hij tijdens zijn korte leven meegemaakt? En ook: Wat heeft België met Buckley en Buckley met België?
Dat kom je allemaal te weten in deze ‘live rockumentary’: een concert, doorweven met verhalen, video’s en interviews, dat een uniek portret vormt van de man die met zijn versie van ‘Hallelujah’ Cohen haast deed vergeten.

Pieter Peirsman (Slow Pilot, Hooverphonic) wekt met akelige precisie de stem van de betreurde zanger tot leven. Met achter zich een bende nineties kids die elk op hun manier begeesterd waren door deze zingende engel. Wie z’n ogen sluit, waant zich zo terug in de wilde jaren ‘90.

Maar er is méér: presentatrice en muziekfreak Sofie Engelen (Radio Willy, Studio Brussel) loodst je door het verhaal achter de artiest aan de hand van videofragmenten van Buckley en anekdotes van mensen die destijds zijn pad hebben gekruist. Ze interviewde onder meer vroeger bandlid en co-writer Gary Lucas, Stef Kamil Carlens en andere prominente spelers uit de Belgische muziekscene van toen. Dit leverde uniek beeldmateriaal op dat exclusief tijdens deze show wordt vertoond.

"Al vanaf de eerste noot voel je de enorme gedrevenheid en energie van Pieter Peirsman: krachtig gezongen, loepzuiver in het hoge register, zelfs het stemtimbre maakt indruk. Slow Pilot plays Jeff Buckley with a remarkable story to remember. A must see and hear!" (Keys and Chords)

ZANG, GITAAR PIETER PEIRSMAN
BAS, BACKING VOCALS MAARTEN VAN MIEGHEM
DRUMS DAVY DECKMIJN
GITAAR, BACKING VOCALS TOON DE CONINCK
FREELANCE PRESENTATRICE EN MUZIEKFREAK SOFIE ENGELEN

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
Adres
Azalealaan 12930 Brasschaat
Contact

Info

Prijs
14,00
Prijs: extra info

Basistarief: 14,00 €; Vriend: 12,00 €; Kassa: 16,00 €

Types
Concert
Genres
Pop en rock
Organisator
Cultuurcentrum Brasschaat