Tao yin

TaoYin betekent „(Energie) begeleiden & richten“. TaoYin ontwikkelt zachtheid én sterkte. Het bestaat uit liggende of zittende bewegingen op een mat.

Het beoefenen van TaoYin maakt de wervelkolom beweeglijker en opent deze als inwendig energiekanaal. Ze zorgt voor ontspanning van het middenrif, versterking van de pezen en verbetering van de lichaamsstructuur. Chronische spanningen en energieblokkades kunnen in het lichaam opgelost worden. Het belangrijkste aspect van alle TaoYin oefeningen is echter de gelijktijdige versterking én ontspanning van de psoas spier (lendenspier). De psoas spier vormt een beschermende ondersteuning voor de rugzijde van de Tan Tien (buikcentrum) en een bescherming voor de nieren. De psoas is een hele belangrijke spiergroep die de borstwervels en de lendenwervels met o.a. de bovendijbeenspier verbindt.

Het hoofddoel van TaoYin is het evenwicht bereiken van lichaam en geest. De verschillende strekoefeningen openen de meridianen en maken zo inwendige energie vrij. Wanneer men zich van deze energiestroom bewust wordt, wordt men ontvankelijk en vitaal en gelijktijdig zacht en puur.

TaoYin wordt ook al eens beschreven als meditatie in beweging. Het ontspant het lichaam, kalmeert de geest en maakt de toegang tot het centrum van het lichaam vrij.

TaoYin en Qigong vullen zich sterk aan en zijn op dezelfde principes gebaseerd. Het hoofdthema van deze disciplines is om zich vanuit het centrum van het lichaam te bewegen en de inwendige energieën in evenwicht te brengen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

Datum
-
Adres
Kapelsesteenweg 3182930 Brasschaat
Contact
e-mailadres
info@deyogastudio.be

Info

Prijs
13,00
Prijs: extra info

Basistarief: 13,00 €

Types
Cursus of workshop
Genres
Gezondheid en wellness
Leeftijd
18
Organisator
de yogastudio