verkiezingen

Wat

Verkiezingen, lokaal, Vlaams, federaal of Europees, de gemeente staat in voor de praktische organisatie ervan. Tijdens de verkiezingsperiode kan je bij ons terecht voor alle info over kiezerslijsten, kiesbureaus, stembrieven, inschrijving EU-burgers, afwezigheden en volmachten. De volgende verkiezingen vinden plaats op zondag 26 mei. Je moet dan gaan kiezen voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. De stembureaus zijn open van 8u tot 16u.

Twee weken voor de verkiezingen worden de oproepingsbrieven verstuurd. Als je deze brief niet ontvangt kan je steeds een duplicaat komen ophalen aan het onthaal van het gemeentehuis. In het verkiezingsweekend is het gemeentehuis hiervoor extra open.

Heb je vragen dan kan je deze steeds telefonisch of per mail stellen. Je kan steeds bij het onthaal terecht, wil je liever niet wachten maak dan een afspraak.
 

stemmen bij volmacht

stemmen bij volmacht

In België geldt de stemplicht. Het is echter mogelijk dat je je op de dag van de verkiezingen niet naar het stembureau kan begeven om jouw stem uit te brengen. In dat geval kan je toch stemmen door een volmacht te geven aan een andere kiezer.

Als volmachtgever moet je eerst het volmachtformulier invullen. 

informatie over volmachten