Brasschaat Klassiek

klassieke muziek in openlucht

Prachtige muziek in een prachtig decor.

Zomers klassiek muziekfestival op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli om 20 uur in het gemeentepark naast het Kasteel van Brasschaat.

Brasschaat Klassiek

programma vrijdag 14 juli
Op de eerste avond brengen we een programma in een licht avantgardistisch kleedje. “De Tol van de Liefde – Norma & Butterfly revisited”, een co-productie van het Antwerpse I Solisti en het Nederlandse Kameroperahuis, zet de twee tragische dames uit de gelijknamige opera’s van Puccini en Bellini op het podium samen met een acteur en een voor de gelegenheid versterkt instrumentaal ensemble met strijk- en houtblaas-kwintet en harp. Robert Groslot neemt de arrangementen voor zijn rekening. Exclusief voor Brasschaat Klassiek neemt acteur Stefaan Degand het publiek mee in zijn zoektocht naar het ware verhaal achter deze dubbele tragedie!

Na de pauze toveren de pianisten Maciej Pikulski en Aaron Wajnberg en de percussionisten Carlo Willems en Koen Wilmaers op 2 concertvleugels en 2 percussiesets het Gemeentepark van Brasschaat om tot de “Big Apple”. Het publiek wordt vergast op heel eigen versies van Gershwin’s Rhapsody in Blue en Bernstein’s West Side Story!

programma zaterdag 15 juli
Op 15 juli brengt Brasschaat Klassiek, zoals de vorige jaren, mooie symfonische muziek met koor en groot orkest, gelardeerd met bekende aria’s uit het operarepertoire. De betoverende soprane Liesbeth Devos – al voor de derde keer te gast in Brasschaat – en de Antwerpse tenor Stefan Cifolleli, die een interessante carrière uitbouwt in Duitsland, vullen het belcanto gedeelte in.
In het derde deel doen we opnieuw een gooi naar het wereldrecord van grootste openlucht walsbal ter wereld. Niet enkel de wals komt aan bod, maar ook liefhebbers van de klassieke tango worden dit jaar in Brasschaat verwend.
De muzikale leiding is in handen van Robert Groslot, artistiek directeur van de organisatie.

Van de editie 2017 af zal Brasschaat Klassiek samenwerken met een nieuw groot orkest: The Robert Groslot Gala Orchestra. Dit grote ensemble wordt specifiek op maat van concerten en recitals zoals Brasschaat Klassiek samengesteld. Voor Robert Groslot betekent dit een nieuwe wending in zijn rijke muzikale carrière, na het verdwijnen van Il Novecento.

BrasschaatKlassiek

info en tickets
www.brasschaatklassiek.be

Uitgelicht