scholenwerking

Klasontleningen

In het begin van het schooljaar worden in overleg met Ruth De Belie, de wijkbibverantwoordelijken en de schoolfiliaalvrijwilligers de data voor de klasontleningen vastgelegd. Als je op een afgesproken datum niet kan komen, geef ons dan vooraf een seintje. Als leerkracht ben je verantwoordelijk voor jouw leerlingen. Wij verwachten dat de leerlingen rustig gebruik maken van de bib. Het bibliotheekpersoneel zorgt er mee voor dat de klasontlening vlot verloopt. De school of de leerkracht is verantwoordelijk voor de ontleende materialen. Bij schade of verlies moet het materiaal vergoed worden.

Klasrondleidingen

Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met de bib, neem dan contact op met Ruth De Belie via mail of op het nummer 03 650 03 63.

Bibkaart voor leerkrachten en Lerarenkaart

Heb je als leerkracht nog wat meer educatief materiaal nodig, vraag dan een bibkaart voor leerkrachten aan. Hiermee kan je tot 100 materialen uitlenen en is de uitleentermijn verdubbeld. De leerkrachtenkaart moet jaarlijks vernieuwd worden en is enkel bruikbaar voor materialen die je nodig hebt voor school. Als je materialen voor persoonlijk gebruik wil ontlenen, dan moet je een gewone bibkaart aanvragen.Om een leerkrachtenkaart aan te vragen heb je de lerarenkaart nodig, die wordt uitgereikt door het Ministerie van onderwijs. De lerarenkaart kan je vanaf eind januari in de hoofdbib komen afhalen. Je krijgt de lerarenkaart mee op vertoon van je identiteitskaart.