thuis in de bib

Vind wat je zoekt in de bib. Laat je inspireren, kom tot rust, ontmoet nieuwe mensen of drink een lekker tasje koffie of thee bij de krant, een tijdschrift of een boek in de Biboase.

Overal in de bib is er gratis wifi en kan je de publiekspc’s gebruiken.
Ook printen of kopiëren is mogelijk.

Heb je een passie die je graag met anderen deelt, vertel dan je verhaal in de bib. Misschien kunnen we dan een lezing of een tentoonstelling organiseren.
Overal in de bib zijn zijn rustige plekjes te vinden en sinds kort beschikken we ook over een tuin, waar het bij mooie dagen zalig vertoeven is.
  

Kan ik tijdschriften lenen in de bib?
Ja. zie collectie

Kan ik oude boeken schenken aan de bib?
De bib kampt met plaatsgebrek en wil haar klanten graag een zo actueel mogelijk aanbod boeken en andere materialen bieden. Daarom aanvaarden we weinig schenkingen. Enkel wanneer het om heel recente boeken gaat, boeken over Brasschaat of klassiekers uit de Nederlandstalige en wereldliteratuur nemen we wel eens een schenking aan.
Je kan met oude boeken terecht bij tweedehands boekenwinkels zoals De Slegte, kringloopwinkels of het containerpark.

Kan ik internet gebruiken in de bib?
Ja, je kan op een computer van de bib internet gebruiken of je kan met een eigen toestel (computer, tablet, smartphone) gebruik maken van de wifi ‘bibliotheek Brasschaat’. 

Welke programma’s staan er op de computers van de bib?
Op een aantal computers kan je Microsoft Word, Excel en Powerpoint gebruiken. De andere computers hebben Open Office. Op een aantal computers kan je inloggen met je elektronische identiteitskaart. 

Kan ik een usb-stick gebruiken op de computers van de bib?
Ja, je kan op alle computers van de bib een usb-stick gebruiken.Kopiëren is ook mogelijk in de bib.