Ruiterhal

tijdelijk gesloten wegens stabiliteitsproblemen

Inspectie toonde een stabiliteitsprobleem aan. Om veiligheid te laten primeren werd besloten de zaal per direct te sluiten, mogelijks voor langere tijd.

Uit een inspectie is gebleken dat de Ruiterhal in het gemeentepark van Brasschaat kampt met stabiliteitsproblemen, zonder direct instortingsgevaar. Het gemeentebestuur heeft daarop de onmiddellijke beslissing genomen het gebouw tijdelijk te sluiten om veiligheid van bezoekers, gebruikers en personeel te laten primeren. Er wordt een tweede onderzoek opgestart in de komende weken. 

De resultaten van de preventieve stabiliteitsstudie zijn gisteravond in een extra zitting van het schepencollege besproken. Daaruit blijkt dat er een probleem is met de stabiliteit van het gebouw zonder dat er een direct instortingsgevaar is. Het advies van de uitvoerend ingenieur is om voorlopig geen events meer te organiseren in de zaal. 

Dat advies werd per direct opgevolgd door het college in overleg met de eigen deskundigen. Als extra maatregel worden ook de personeelsleden die werken in de Ruiterhal op andere locaties ondergebracht. 

gevolgen voor komende events 
Alle komende evenementen die ingepland staan in de Ruiterhal zullen voorlopig niet kunnen doorgaan. De sluiting van de Ruiterhal zal mogelijks voor langere tijd zijn. Eerst moeten de resultaten van het tweede onderzoek binnenkomen voor dat het duidelijk zal zijn welke maatregelen kunnen genomen worden om de veiligheid te garanderen. 

De gemeente neemt meteen contact op met de organisatoren en klanten van komende evenementen die al een boeking of reservatie hadden in de zaal. Voor zoveel mogelijk voorstellingen en andere activiteiten wordt een alternatief gezocht. Onze diensten van Cultuur, Sport en Jeugd zijn daar momenteel volop mee aan de slag. 

CONTACTCENTER 
Met vragen rond een huidige reservatie, tickets of boeking van de Ruiterhal kan contact opgenomen worden met het Cultuurcentrum op 03 650 03 40 

 

UPDATE 23/01/2020: Hier kan je ook een lijst vinden met zalen die eventueel een alternatief kunnen zijn voor de herlocatie van events.

adres
Azalealaan 6 (voorheen Gemeentepark 10)

 

functies
polyvalent gebruik: feesten, lezingen, beurzen, vergaderingen, concerten

 

capaciteit

max. 800 personen

 

impressie

360°