Dounia Mahammed - Salut Copain

vrijdag 27 april
Theatervoorstelling

Deze monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.

‘Ik denk vragen te stellen, maar de vragen stellen mij.’
Een verwonderde voorstelling over het zelf en het andere.
Over zoeken naar verbinding tussen de dingen.
Over samen zijn of samen niet zijn.
Een voorstelling van gedachten.
Vrolijke, wilde, vragende, bange, korte en langere gedachten.

Deze monoloog van de jonge theatermaakster Dounia Mahammed is geïnspireerd op het werk van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms en de Amerikaanse auteur Paul Auster. De tekst getuigt van een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken. Schipperend tussen vertwijfeling en verwondering, zet Dounia de taal in als medium om op de scène te filosoferen, dromen, tekenen, wankelen en bevragen. Om uiteindelijk iets te vertellen over de mens en het mens-zijn.

In 2015 won Dounia met ‘Salut Copain’ de Horlait-Dapsens Prijs en in de zomer van 2016 de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater aan Zee in Oostende.

“De grilligheid van de fantasie, de muzikaliteit van de tekst en het bizarre bewegingspatroon smelten samen in een voorstelling die tegelijkertijd fragiel en krachtig weet te zijn en de toeschouwer voortdurend meeneemt. Het geheel ademt generositeit uit.” (Juryrapport Theater aan Zee)

Wanneer?
vrij 27/04/18 van 20:30 tot 23:59
Waar?
Theater Hemelhoeve
Gemeentepark 8
2930 Brasschaat
Prijs
€ 11.0
Reservatie
Bestel Tickets
Organisatie
Theater Hemelhoeve
Contact
T. 03 650 03 40
cultuurcentrum@brasschaat.be
Google maps

Uitgelicht