10 000 stappen

1. Warme Noorderkempen wandeling

Alle gemeenten van onze Eerstelijnszone Noorderkempen, dit zijn: Brasschaat, Essen, Kalmthout, Wuustwezel en Kapellen, werken samen aan een Warme Noorderkempen. Ook Brasschaat wil hierbij inzetten op een omgeving die de veerkracht van alle bewoners versterkt: het bespreekbaar maken van kwetsbaarheid én zorgen dat iedereen de weg vindt naar hulp.
Door er samen voor te zorgen dat iedereen zich goed voelt, kunnen we veel problemen vermijden. Bewegen doet goed voor je mentale gezondheid, daarom willen we je met de Warme Noorderkempenwandeling in beweging brengen. Onderweg zal je 5 bordjes met een spreuk en een QR-code terugvinden. Benieuwd wat er achter zo’n QR-code schuilt?
Misschien zal Warme William je dit wel kunnen vertellen! Ga gauw van start: Geloof in jezelf. Je kan meer dan je denkt! https://www.eerstelijnszone.be/startmoment-warm-noorderkempen

2. Wandelcirkels

Wandelcirkel Brasschaat Centrum, Maria-ter-Heide, Kaart en Mariaburg
Een wandelcirkel is een uitgestippelde, voor iedereen toegankelijke wandelroute langs openbare en commerciële diensten. Via deze route kunnen ook minder mobiele personen zelfstandig de verschillende diensten al stappend bereiken. Parkeer je wagen of fiets en geniet van Wandelcirkel. Doe onderweg enkele boodschappen, geniet van ontspanning op een bankje, inspanning aan de beweegbank of een drankje in het zonnetje. Vervolledig de Wandelcirkel en zet tevens extra stappen!
Scan de QR code en volg de route op je smartphone
Doe je boodschappen te voet, want elke stap telt!

3. ‘Stappen-wandelingen’ i.s.m. Dienst Toerisme

Dienst Toerisme stippelde a.h.v. wandelknooppunten 6 wandelingen uit in de parken en bossen van onze gemeente. Dit van verschillende afstanden! Wil je een korte break of een langere wandeling, trek je veters aan, steek de flyer op zak en je kan vertrekken!

(10.000-stappenroutes zijn wandelingen waarbij het aantal stappen duidelijk wordt getoond aan de start van het traject en ook tijdens de route. Laat je niet misleiden door de naam: het is geen must dat deze routes 10.000 stappen lang zijn! Integendeel.)

4. Beweegroute Vesalius – Prins Kavelhof

Deze beweegroute van 800m is gericht op een brede waaier van senioren. Zowel de bewoners van het WZC als de actieve bezoeker van ldc Vesalius kan tijdens deze beweegroute werken aan zijn of haar uithoudingsvermogen, kracht, balans. Tijdens de route kom je verschillende laagdrempelige beweegoefeningen tegen.
Start is aan de petanqueterreinen voor Vesalius.

(wandeling met onderweg eenvoudige beweegoefeningen. De oefeningen maken gebruik van bestaande elementen in de straten, zoals een zitbank, boom, trap ... De deelnemers volgen de wandelroute en doen onderweg opdrachten om hun kracht, uithoudingsvermogen en balans te onderhouden. De oefeningen zijn laagdrempelig opgevat en daarom ook geschikt voor jong en oud)

5. Wandel onze wandelingen en zet een gezonde portie dagelijkse stappen!