niet-bewegwijzerde fietsroutes

vzw toerisme Brasschaat heeft enkele mooie fietsroutes uitgestippeld die je kennis laten maken met onze groengebieden en cultureel erfgoed. Deze brochures zijn beschikbaar bij het toeristisch infopunt.

Brasschaat natuurlijk
30 km lange fietslus welke de park- en natuurdomeinen van Brasschaat met elkaar verbindt.
Het huidige Brasschaat werd gedurende duizenden jaren gekenmerkt door onvruchtbare heidegrond, ongeschikt voor veeteelt of landbouw. Vandaag koesteren we onze parken, grote privédomeinen, bossen en beschermde landschappen.

Modern bouwen in Brasschaat
15 km lange fietsroute langsheen gebouwen met een bijzondere en moderne architectuur.
Een fietsroute naar en langs gebouwen met een bijzondere, moderne architectuur. Het vlakke, goed berijdbare parcours loopt langs rustige straten. In de drukkere straten is er meestal een degelijk fietspad.

HSL-route
10 km lange fietslus vertrekkend aan Sportoase Elshout het HSL- traject volgend tot Kleine bareel en terugkerend doorheen het Peerdsbos en het park van Brasschaat.
De fietstocht leid je langsheen het HSL-traject, door het Peerdsbos en het Park van Brasschaat, met start en aankomst aan het sportproject van Schoten en Brasschaat: Sportoase Elshout.
Het is een vlak parcours op verharde en voor 70% autovrije wegen.

fietsroute bevrijding
Van september 2019 tot mei 2020 valt er in de provincie Antwerpen heel wat te beleven om de bevrijding van WOII te herdenken. Op 3 oktober 1944 werd Brasschaat bevrijd. Fiets langs enkele memorabele plekken uit deze periode.
download de brochure