striproute

Beleef je graag een sportieve en avontuurlijke dag? Ben je een stripfanaat of kom je graag te weten hoe en waar je favoriete stripfiguren vertoeven?
Rep je dan in zeven haasten naar één van de zeven stripgemeenten en volg er de Striproute. Het parcours doorkruist Brasschaat, Brecht, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Zoersel.
Ontdek de Grote Striplus en geniet volop van de stripbezienswaardigheden en stripbelevingen onderweg. Waan je in een echt stripverhaal dankzij de vele locaties die ook in de bestaande strips afgebeeld staan.

Is de Grote Striplus te lang? Fiets dan één van de vijf korte striproutes. Kies de gemeente van jouw stripheld en start daar je favoriete route.

Je hebt de keuze uit de Stripspoorlus, Kiekeboeslus, Kari Lente & Plunkroute, Stijlvol Strippen in het Groen en De Lente-Ridderlus.
Deze striplussen zijn beperkt tot 30 kilometer en kunnen gemakkelijk gereden worden in gezins- of schoolverband. Bij de aankoop van de fietsbrochure ontvang je een Stripreispas. Die moet je in elke gemeente laten afstempelen. Verzamel de negen stripstempels en creëer op die manier je eigen ‘strip- collecters-item’.

Langs het parcours is er voor elk wat wils:

  1. ‘Het Eiland Amoras’ is een speeltuin in Strijboshof voor de allerkleinsten.
  2. Miniatuurgolven met Kari Lente doe je in Brasschaat.
  3. Er is een zoektocht met Plunk in het gemeentepark van Kapellen.
  4. In Schoten kan je een Stripbedebie-spel spelen.
  5. Het ecoduct in Brecht zit vol verrassingen.
  6. En in Arboretum Kalmthout zoek je de Lambikelaar.

Word net zo dapper als Suske en Wiske en De Rode Ridder. Doe dolle fratsen met Plunk en Junior Suske en Wiske. Ga op speurtocht als Kari Lente. Laat je verleiden door Fanny of waan je in de piraterij met Tuizentfloot. De striproute laat je stoutste dromen uitkomen en maakt van jou een ware stripheld! Lees aandachtig de informatie op deze website. Kijk wat je allemaal kan doen.

zie ook filmpje over het inrijden van de striproute op youtube!
Foto's  www.studiofoton.be 
De striproutebrochure is te koop op Toerisme Brasschaat voor 4 euro.
 

Uitgelicht

toerisme Brasschaat

vrijetijdscentrum
T 03 650 03 01
toerisme@brasschaat.be

open

09.00 - 12.00
alle dagen uitgezonderd zondag