Verbroedering Bad Neuenahr-Ahrweiler

Bad Neuenahr-Ahrweiler ligt tussen Bonn en Koblenz. Met een oppervlakte van 6319 ha is onze zustergemeente dubbel zo groot als Brasschaat. De stad oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit door haar prachtige ligging langs de rivier de Ahr: aan de ene zijde uitgestrekte wijnbergen, aan de andere 3300 ha wouden.

Bad Neuenahr is een kuuroord en heeft verschillende geneeskrachtige bronnen. Ahrweiler is een pittoresk stadje met vakwerkhuizen en oude stadswallen.

Het is een economisch centrum met regionale functie in een vrij groot hinterland. Het beschikt over een directe aansluiting met de snelweg A61 en ligt aan de spoorlijn van Remagen naar Kreuzberg.
Het toeristische centrum heeft zeer veel mogelijkheden. Er zijn honderden kilometers bewegwijzerde en goed onderhouden wandelwegen door wijnvelden, wouden of langs de Ahr. Er zijn blokhutten en uitkijktorens van waaruit je weidse panorama's hebt over de Eifel en de Rijnvlakte.

De stad vormt het middelpunt van het Ahr-wijngebied, met voornamelijk de rode Ahrwijn als aandachtstrekker. De rode wijn -mild, trocken of halbtrocken- in verschillende kwaliteitstrappen, doet menig wijnkenner al watertanden. Typisch voor deze wijnproductie is het feit dat de wijn alleen in het Ahrdal verkrijgbaar is.