Wat verandert er deze zomer op bus en tram?

Tijdens de coronacrisis droegen we allemaal zorg voor elkaar. Een blijvende veiligheidsmaatregel is het verdwijnen van cashbetalingen op bus en tram.

verschillende nieuwe betaalopties

Vóór de crisis konden inwoners bij de chauffeur met kleingeld betalen. Dit is nu niet meer mogelijk. We zetten wel in op allerlei nieuwe betaalopties. Hierbij streven we naar een veilige en aangename reiservaring voor al onze klanten.

Inwoners kunnen hun vervoerbewijs vooraf kopen via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Springen ze liever spontaan op bus en tram? Dan zijn sms- of m-tickets op smartphone of contactloos betalen prima alternatieven.

ontwaardingstoestellen weldra niet meer bruikbaar

Op 1 juli 2020 vindt nog een andere wijziging plaats: vanaf dan zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten niet meer bruikbaar op bus en tram. Dit is zeker geen verrassing, onze vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart.

De Kusttram vormt als enige de uitzondering op de regel: hier blijven de toestellen nog bruikbaar tot 30 september 2020.

Wat doen uw inwoners met hun oude magneetkaart?

Inwoners kunnen hun nog bruikbare magneetkaarten omruilen. Dit kan online, in een van onze Lijnwinkels of in andere verkooppunten in uw buurt. Hiervoor hebben ze tijd tot eind september 2020.