nieuws

zingzak voor de zangertjes

zangertjeszangertjes

Het gemeentebestuur wil de zangtraditie waarbij zangertjes van deur tot deur gaan terug in de kijker zetten.

onze strooiploeg is er klaar voor

sneeuw- en ijzelbestrijdingsneeuw- en ijzelbestrijding

Bij koud winterweer strooit de gemeente elk jaar haar belangrijke wegen en kruispunten. Om de volledige strooiroute op gemeentewegen en fietspaden af te te werken, is er ongeveer 13 ton, zout nodig. 

Brasschaat poptup!

Brasschaat poptupBrasschaat poptup

Brasschaat poptup is een gemeentelijk initiatief om de leegstaande handelspanden op de Bredabaan tijdelijk in te vullen met een origineel en complementair aanbod.

oudejaarsnachtbiljet gaat digitaal

feestbusfeestbus

Dit jaar kan je weer gratis gebruik maken van de feestbussen en -trams van De Lijn. Het gratis Oudejaarsnachtbiljet is enkel verkrijgbaar als sms-ticket. Je hoeft dus niet meer naar de gemeente om je Oudejaarsnachtbiljet op te halen. Maar je mag niet vergeten het op voorhand online aan te vragen.

verhoogde waakzaamheid Afrikaanse Varkenspest

Afrikaanse VarkenspestAfrikaanse Varkenspest

Omwille van de dreiging van Afrikaanse Varkenspest vragen het Agentschap Natuur en Bos en Vogelbescherming Vlaanderen een verhoogde waakzaamheid van alle natuurgebruikers voor het aantreffen van kadavers, meer bepaald van everzwijnen.

Casa Calenta doorbreekt isolement van mensen tijdens en na kanker

Casa CalentaCasa Calenta

Met de steun van Kom Op Tegen Kanker start Casa Calenta, speciaal om dit isolement te doorbreken. ‘Calenta’ is Catalaans voor “warm huis. Het nieuwe initiatief wil uitgroeien tot een open ontmoetingsruimte voor mensen met kanker, tijdens en na hun behandeling, én voor hun naasten of mantelzorgers.

kerstshoppen in Brasschaat

kerstshoppen in Brasschaatkerstshoppen in Brasschaat

Tijdens de maand december kan je in Brasschaat genieten van gezellig kerstshoppen.
geniet van de speciale acties en activiteiten!

vuurwerk afsteken tijdens oudjaar

vuurwerkvuurwerk

De eindejaarsfeesten staan weer voor de deur en misschien denk je eraan om de overgang van oud naar nieuw extra in de verf te zetten met een spetterend vuurwerk. Denk er dan tijdig aan om een machtiging aan te vragen.

Fan van wandelen?

wandlen in de Kempenwandlen in de Kempen

Dan zit je goed in de Kempen. Zuurstof à volonté en heerlijk stille plekjes? Check.
Bossen die okergeel, vuurrood of chocoladebruin kleuren? En of fotogenieke vennen, spectaculaire zandduinen en mysterieuze moerassen? Absoluut.
En knuppelpaden, uitkijktoren en vogelhutten om al dat groen ook écht te beleven. Natuurlijk.

dreefbomen aan vervanging toe

dreefbomen Gemeenteparkdreefbomen Gemeentepark

Omdat we als gemeentebestuur continu werken om ons Gemeentepark groen en gezond te houden,  startten we vorig jaar in oktober met de uitvoering van ons beheersplan om de dreefbomen in twee dreven in het park te vervangen waarbij het historische zicht van de dreven bewaard moet blijven.
werken starten op 12 november.

Maak kennis met Hoplr...

HoplrHoplr

Hoplr is een online platform dat buren dichter bij elkaar brengt. Of je nu iemand zoekt die je kan helpen met een karweitje, je kat niet naar huis gekomen is of je gewoon even je buren wil leren kennen... Download de app of ga naar de website en leer Hoplr kennen.

31 nieuwe zitbanken

gesponsorde zitbankengesponsorde zitbanken

In 2011 deed het gemeentebestuur een eerste oproep naar zijn bewoners om nieuwe zitbanken te sponsoren. De zitbanken, van de hand van de Brasschaatse topontwerper Axel Enthoven,  waren een instant succes. De eerste drie reeksen vonden in een mum van tijd een sponsor. Momenteel zijn er 55 banken gesponsord.

deelfietsen in Brasschaat

fietsdelenfietsdelen

Brasschaat lanceert het nieuwe fietsdeelsysteem om het gebruik van de fiets voor korte verplaatsingen in onze gemeente te stimuleren.