nieuws

Brasschaatse scholen knutselen voor Bad Neuenahr

kerstversieringkerstversiering

Gemeentescholen Gibo Driehoek, Gibo Heide, Gibo Mariaburg en De Wingerd, Toverbos, Mater Dei Driehoek, Sint-Ludgardis en De Vlinder knutselden onlangs kerstversiering bij elkaar om onze zusterstad Bad Neuenahr-Ahrweiler te ondersteunen. 

Kerstshoppen 2021!

kerstman en narkerstman en nar

Zin om te kerstshoppen en op zoek naar leuke kerstcadeautjes? Kom tussen 4 en 24 december gezellig kerstshoppen in ons bruisend winkelcentrum.

vogelgriepvirus: ophokplicht voor pluimvee

kipkip

Er zijn meerdere besmettingen met het vogelgriepvirus vastgesteld bij wilde vogels in West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg. Daarom zijn er sinds 15 november 2021 enkele voorzorgsmaatregelen. 

Gulden Kapittelkapper 2021

uitreiking gulden kapittelkapperuitreiking gulden kapittelkapper

Guldensporen Brasschaat kende voor de 11e keer een prijs toe aan een Brasschaatse winkelier die een mooie originele Nederlandstalige naam kiest voor zijn zaak.

Brasschaat digitaliseert op maat van de burger

mijn burgerprofielmijn burgerprofiel

Gemeente Brasschaat neemt het voortouw om verdere stappen te zetten in digitalisering, op maat van de burger. Als eerste gemeente in Vlaanderen zal Brasschaat zo heel wat nieuwe types informatie van de burger beschikbaar stellen via Mijn Burgerprofiel.

aangepaste openingsuren bibliotheek

bibliotheekbibliotheek

Door de corona-omstandigheden en een groot aantal afwezige collega’s kan de bibliotheek haar normale uurregeling de komende weken niet altijd garanderen. 

Het Gemeentepark gezond en veilig houden

GemeenteparkGemeentepark

Het Gemeentepark van Brasschaat is ons dierbare bezit. Daarom dragen we er zorg voor en onderhouden het goed. Zo genieten er nog vele generaties van. Eind deze week gebeuren daarom enkele ingrepen tussen de boogbrug en het kasteel.

stand van zaken werken Brechtsebaan

BrechtsebaanBrechtsebaan

Vanaf 2 november starten er voorbereidende werken voor de heraanleg van de Brechtsebaan. We starten met het rooien van de bomen. De werken zijn opgedeeld in meerdere fases.

klimaatsessies

klimaathappeningklimaathappening

Schrijf de komende maanden mee aan het klimaatplan van de gemeente. Deel je ideeën en in samenspraak met het gemeentebestuur werken we acties uit. 

Volgende stap gezet in Masterplan Park

visualisatie podiumzaalvisualisatie podiumzaal

Ondertussen werd architectenbureau ‘Morgen Architectuur’ aangesteld om het project voor een nieuwe podiumzaal vorm te geven. In december wordt het definitieve ontwerp voorgesteld.

Open Huis Kabas is op zoek

kledijkledij

Momenteel is Open Huis Kabas op zoek naar herenkleding (geen kostuums), speelgoed en huisraad (beddelakens, handdoeken, keukengerief).