duurzaam bouwen en renoveren

Wat

Heb je plannen om te bouwen, verbouwen of renoveren? Besteed meteen de nodige aandacht aan energiezuinigheid. Acheraf bijsturen is moeilijk en duurder. Bouw- en verbouwprojecten waarvoor een bouwaanvraag of een melding nodig is, moeten trouwens aan de energieprestatieregelgeving (EPB) voldoen. dan moet je wel rekening houden met enrgiezuinigheid.

Kiezen voor duurzaam bouwen en renoveren betekent zoveel mogelijk rekening houden met mens en milieu. Wie duurzaam bouwt, streeft naar een zuinig energie- en watergebruik. Duurzaam bouwen is ook rekening houden met de toegankelijkheid van de woning en de aanpasbaarheid ervan in de tijd. Bij voorkeur kies je voor duurzame en gezonde bouwmaterialen.

kosten

kosten

Duurzaam bouwen hoeft zeker geen handenvol geld te kosten. het begint met de keuze van je woonplaats en een goed ontwerp.

bijzonderheden

bijzonderheden

Duurzaam renoveren heet tegenwoordig BENOveren. Dit renoveren in de overtreffende trap. Nog beter renoveren dan we de laatste jaren al deden dus. Het doel? Een zo duurzaam mogelijke woning, waarin je je hele leven kan blijven wonen.

Energiezuinig (ver)bouwen heeft alleen maar voordelen, en niet alleen voor het milieu! De maatregelen zorgen ervoor dat je energiefactuur gevoelig verlaagt, je wooncomfort verbetert en dat je woning later veel meer waard is op de verkoop- of verhuurmarkt.

BENOVEER-brochure