project Kaart

In de wijk Kaart werken we samen om (school)netoverschrijdend en mét de buurt te werken aan een nieuwe schoolomgeving en gebouwen.

Het project Kaart gaat over de ontwikkeling van een duurzaam nieuw schoolgebouw voor twee scholen. Het wordt een brede school met een aantal gemeenschappelijke zaken. De gemeente geeft dit project vorm in overleg met de scholengemeenschap, de verenigingen en de omwonenden.

video voorstelling Project Kaart

stand van zaken (februari 2020)

Eind 2019 is de knoop doorgehakt en is de kandidaat gekozen die het beste ontwerp voorstelde met de verwerking van zoveel mogelijk wensen van zowel de scholen, als het gemeentebestuur en de buurtbewoners. De jury oordeelde aan de hand van vijf gunningscriteria

  • financiën 20 punten
  • scholenbouw en pedagogie 20 punten
  • stedenbouwkundige en architecturale visie, visie op wonen 20 punten
  • publieke ruimte, groen en natuur, mobiliteit en de brede school 20 punten
  • technieken en duurzaamheid 20 punten

workshop Mobiliteit 5/3
Op zondag 9 februari kwamen we de plannen in de wijk zelf voorstellen. En op donderdag 5 maart plannen we een 'workshop mobiliteit wijk Kaart'. Naast het scholen- en woonproject, worden ook de Middelkaart en de Lage Kaart - tussen de Mollei en de Veldstraat - vernieuwd. Een uitgelezen kans om de verkeersleefbaarheid in die buurt te verbeteren.

Samen met verkeerspolitie werkten we al een concept uit om het sluipverkeer via de Hoge Kaart te vermijden, wat meer rust in de Bergstraat te creëren en het vrachtverkeer tijdens de schooluren te weren. Wil jij op een positieve manier mee nadenken over hoe we de schoolpoortchaos, het sluipverkeer of parkeerproblemen in wijk Kaart kunnen aanpakken? Kom dan op donderdag 5 maart 2020 van 19.30 tot 21.30 uur naar de workshop mobiliteit in de refter van GILO de Kaart, Leeuwenstaat 50.

Om de avond vlot te laten verlopen, vragen we je jouw aanwezigheid te bevestigen door te mailen naar mobiliteit@brasschaat.be of te bellen naar 03 650 02 95. Tot dan!

 

Vragen?
Heb je vragen over Project Kaart? Op deze webpagina hebben we een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met de projectcoördinator via het algemeen infonummer T 03 650 29 30