Wijkplan Mobiliteit

In 2020 startten we met wijkgerichte mobiliteitsworkshops in onze gemeente. Wijk Kaart was als eerste aan de beurt. Ons doel is samen met de bewoners oplossingen te zoeken om de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid in woonstraten te verbeteren. De gemeente werkte hiervoor samen met mobiliteitsexperten, politie, Hoge Akkersbloei en buurtbewoners om samen tot een wijkplan te komen.

Na een oproep in de wijk namen ruim 100 buurtbewoners deel aan de workshop op 5 maart 2020. Deze buurtbewoners werden verdeeld over 8 werktafels met telkens een moderator. Elke werktafel dacht na over oplossingen om de verkeersveiligheid te verbeteren en leverde aan het eind van de avond een wijkplan af volgens consensusmodel. Elke deelnemer aan de werktafel ging dus akkoord met het voorstel. (Bekijk hier de resultaten van de eerste workshop) Per werktafel werd er een afgevaardigde aangesteld om deel te nemen aan de focusgroepen. Deze 8 bewoners gingen samen met politie, mobiliteitsexperten, de Hoge Akkersbloei en de mobiliteitsschepen aan de slag om van 8 naar 1 wijkplan te gaan. 

 

Aan de slag!

Laat ons meteen eerlijk zijn: een eenvoudige oefening is het niet om voor een woonwijk met werkenden en senioren, schoolgaande kinderen, lokale ondernemingen en actieve verenigingen een passend antwoord te bieden én een oplossing te voorzien. Daarom werd de wijk betrokken. Maar ook dan moeten alle partijen compromissen vinden waar mogelijk. Tijdens de workshops samen met alle betrokken bleek dan ook snel dat er vanuit alle standpunten steeds héél oplossingsgericht werd gedacht, om steeds het algemeen belang van wijk Kaart & Brasschaat voorop te stellen

 

1,2,3,... START!

Binnenkort is het zover. Dan lanceren we de eerste maatregelen van het nieuwe wijkplan. De bedoeling is om de maatregelen in verschillende stappen uit te rollen. Als eerste zullen het netwerk van fietsstraten, de fietssuggestiestroken in de Max Hermanslei, de groene zebra’s en het enkelrichtingsverkeer in de Hoge Kaart (tussen Hoogboomsesteenweg en Leeuwenstraat) aan bod komen. Ook de implementatie van de zone 30 voor gans de wijk zal worden uitgerold. Daarna zullen ook stapsgewijs de andere maatregelen volgen.

 

Infomoment - 27/11

Binnenkort zullen jullie het plan in de wijk kunnen terugvinden, zodat jullie het eens samen kunnen bekijken en bespreken. Op 27 november voorzien we een infomoment. In de voormiddag tussen 10 en 12 uur zullen wij (focusgroep, gemeente en politie) in GILO Kaart aanwezig zijn om jullie vragen te beantwoorden. Je mag vrij toekomen en vertrekken. 

Vanaf 20 november gaan er nieuwe coronamaatregelen in. Gelukkig kan het infomoment op 27 november doorgaan, al gelden er wel enkele bijkomende maatregelen. Zo kan u zich nu inschrijven in een bepaald tijdslot, we ontvangen 50 personen per tijdslot. We vragen je vriendelijk deze uren te respecteren.

Draag een mondneusmasker en hou 1,5m afstand van anderen. Tussen de verschillende tijdsloten zullen wij de ruimte voldoende verluchten.

Zo krijgt iedereen toch de kans om zijn vragen te komen stellen.

Klik hier om je in te schrijven.

 

Al benieuwd naar onze folder? Bekijk hem nu al online via onderstaande knop.

Folder wijkplan Mobiliteit - Kaart

mobiliteitsfolder_2021_wijk_kaart (1).pdf

vragen?

Heb je vragen over het nieuwe wijkplan mobiliteit - Kaart? Neem dan gerust contact op met de projectcoördinator via het algemeen infonummer T 03 650 29 30